lauantai 2. kesäkuuta 2018

Keittiövalinta

Kolmas raksaviikko lähenee loppuaan, ja tällä viikolla onkin tehty pitkää päivää tontilla. Ehdimme juuri saada kaiken valmiiksi, kun torstaille tilattu betoniauto saapui ja antura saatiin valettua. Tänään on valmisteltu huomenna alkavaa sokkelin muurausta.

Nyt kuitenkin asiaa keittiöstä! Keittiösuunnittelu lähti liikkeelle alkukeväästä, kun päätimme kolme meitä eniten kiinnostavaa keittiöfirmaa, joista halusimme pyytää tarjouksen. Kolmikko oli siis Puustelli, Topi-keittiöt ja Keittiömaailma.

Lähtötilanne oli se, että haaveissa oli vaalea, hieman maalaisromanttinen, melko perinteikäs keittiö. Jonkinlainen mielikuva siis oli päässä, mutta sanottakoon, että vähän paremmin olisi voinut valmistautua mennessä ekaan suunnittelupalaveriin. Jotenkin pää löi tyhjää, ja kaikkien valintojen tekeminen oli vaikeaa. 

Seuraavaan paikkaan mennessä oli taas vähän takki auki kaiken suhteen. Alkuun jahkaili ja ihmetteli, mutta sitten näin yhden ovimallin joka kolahti, ja sen ympärille kaikki alkoikin hahmottua paljon paremmin. Rupesi ihan uudella tavalla hahmottamaan mielessään miltä sen oman keittiön haluaisi näyttävän. Viimeiseen paikkaan mentäessä kaikki tuntuikin jo paljon helpommalta, ja löysin heti samantyyppisen ovimallin kuin mikä mieleeni oli edellisessä paikassa iskeytynyt. Sen ympärille oli taas helppo lähteä rakentamaan valintoja.

Aamiaiskaappiin olin ihastunut talvella, jonkin verran pohdin kuinka tärkeä se loppupeleissä on, mutta tulin siihen tulokseen että jää harmittamaan mikäli sen jätän pois. Täytyy kyllä sanoa, että hieman sen hinta yllätti, ja jouduin uudelleen miettimään sen kohtaloa, olenko valmis maksamaan niin paljoa, olihan kyse vain komerosta.  Meille tarjottiin myös edullisempana vaihtoehtona mallia, jossa ovet eivät mene "taskuun" piiloon, vaan ovat ihan tavalliset eteen aukeavat. Mutta eihän se ole sama asia. Ne sisään menevät ovethan se koko juttu on. Päädyin kuitenkin uudelleen samaan lopputulokseen: jää harmittamaan mikäli jätän pois. Toiset haluavat porealtaan tai muun "extran", minä halusin aamiaiskaapin. 

Keittiö meillä on pohjaltaan sellainen, että itse kalustesijoittelulle ei hirveästi ole vaihtoehtoja kun mukaan täytyy saada se aamiaiskaappi, joten siltä osin kaikki suunnitelmat vastasivat melko paljon toisiaan.
Puustelli tippui ekana pois, se oli myös hinnakkain kuten odotettiinkin, mutta muutenkaan suunnitelmasta ei tullut sellaista fiilistä, jota olisin odottanut. Oli sinänsä yllättävää, koska odotukseni Puustellin suhteen olivat korkealla. Finaalikaksikkona oli siis Topi ja Keittiömaailma, ja kyllä siinä pähkäiltiin. Suunnitelmat oli kaikilta osin hyvin samantyyppiset, materiaalit vastasivat toisiaan, molemmat kiinnosti, eikä hinnastakaan ollut ratkaisijaksi, kun eroa ei juuri ollut. 

Koin kuitenkin vain kerran heti kuvat nähdessäni sen fiiliksen, jota odotin. Kuvien pyöriessä ruudulla tuntui siltä että siinä on meidän keittiö! Ja vaikka lopullista päätöstä vielä paljon pähkäilinkin, luotin kuitenkin tähän tunteeseen, ja se tuli Keittiömaailmasta. Meille tulee Petra-keittiö! 

kuvat ja suunnittelu: Keittiömaailma Hämeenlinna / Anu Leinonen
Ovimallimme on Siiri, valkoinen maalattu mdf-raitaovi. Se on kyllä ihana, raitaoviin ihastuin heti ensi kerran ne nähdessäni. Juuri sitä tunnelmaa mitä toivoin. 

Kiva kun puuliesikin oli piirretty kuviin, näkee kokonaisuuden todellisemmin :)
Alkujaan pidimme jotenkin itsestäänselvyytenä, että keittiökoneet tulisivat rosterisena. Emme olleet edes miettineet muuta vaihtoehtoa. Topi-keittiöillä myyjämme sai meidät pohtimaan, että sopisivatko valkoiset kuitenkin haluamaamme tyyliin paremmin. Ja toden totta, erilaisia kuvia kun katsottiin niin kyllä valkoiset veivät voiton. Niinpä kun jatkoimme keittiökierrosta, valkoisilla koneilla edettiin. Kuvissa näkyvän liesituulettimen haluan ehkä vaihtaa toisenlaiseen, olen ihastunut erääseen Savon malliin, valkoinen jossa lasinen kupu.


Vielä pohdin, haluaisinko tuon ikkunan vieressä olevan yläkaapin vitriiniovella. Rakkaimmat antiikkiastiani ansaitsevat paikan jossa näkyvät ;) Toisaalta olen miettinyt, että niille voisi hommata toisaalle ihan oman pikkuvitriinin, mielellään tietty antiikkisena. Nykyiseen asuntoonkin olen sellaisesta haaveillut, mutta tänne ei mahdu. Joka tapauksessa, toimitukseen on aikaa, joten muutoksia keittiöön ehtii vielä tehdä mikäli jotain tulee mieleen.

Helpottavaa, kun päätös keittiöstä on nyt tehty ja siihen olen todella tyytyväinen. Kiittäminen oli kyllä jokaista suunnittelijaa, hyvää palvelua saimme kaikkialla ja joka paikassa myös oivalsimme jotain uutta. Erityiskiitos tietysti kuuluu Hämeenlinnan Keittiömaailmaan, suunnittelijallemme Anu Leinoselle, joka tämän keittiön meille suunnitteli. En malta odottaa että pääsen kokkailemaan uudessa keittiössä! Siihen toki on vielä reilusti aikaa, onneksi sitä odotellessa voi fiilistellä kuvia :) 

2 kommenttia:

  1. Mukavan tarkat havainnekuvat olettekin saaneet keittiöstänne:) Kivalta näyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kuvat itsessään oli kyllä ihanan tarkat! :)

      Poista