perjantai 15. kesäkuuta 2018

Pikapäivitys ja kuvia raksalta

Viime viikot ovat vilahtaneet ohi ihan silmissä, ja tuntuu että vuorokaudesta loppuu tunnit kesken. Illat jäävät turhan lyhyiksi kun töiden jälkeen pääsee raksalla vauhtiin, niin kello alkaa olemaan jo sen verran että nukkumaankin pitäisi päästä. Mutta tähän kai on syytä tottua :D Huomaa kyllä ettei ainakaan juuri nyt ole ollut aikaa ja energiaa päivitellä blogia. Itse olen ollut iltavuorossa tämän viikon, enkä ole siksi päässyt auttamaan raksalle. Tänään olen vapaalla ja kotihommien lisäksi päätin istahtaa vähän päivittelemään kuulumisia, ennen "iltavuoroa" raksalla.

Alkutekijöissä
Perustusten teko aloiteltiin kauniissa (kuumassa!!) kesäsäässä :)


Pian tulee siis jo kolme viikkoa kun kaivinkone lähti tontilta ja päästiin aloittamaan perustusten teko. Hommahan lähti liikkelle anturamuottien asennuksella. Asentamisessa meni meillä (muistaakseni) noin neljä päivää, että saimme talon, autokatoksen, takan pohjan ja terassipilareiden muotit paikoilleen, ja merkattua korot. Pari viikkoa sitten torstaina oli anturavalu, jonka jälkeen viikonloppuna käynnistelimme muuraushommia. Muuraus onkin vienyt yllättävän paljon aikaa, aherrettu on illat ja viikonloput mutta aikansa se vie. Talossa oli korkoheittoja, jonka vuoksi kerrokset olivat osittain hitaampia kun eroja tasattiin. Olemme muutamaan otteeseen vuokranneet tasolaserin, se on ollut kyllä suuri apu näissä hommissa.

Valmis anturavaluun!

Kesäilta tontilla

Muuraushommia, viimeinen kierros vielä edessä
En olekaan kuvien suhteen ihan ajan tasalla, kun en tosiaan ole tällä viikolla vielä tontilla ollut. Tällä hetkellä autokatoksen muuraus on käynnissä, vielä olisi kolme kerrosta muurattavana, ja sen jälkeen takan pohja. Tavoitteena olisi jos saisimme viikonlopun aikana nämä valmiiksi.
Pystytystä on kaavailtu heinäkuun puolen välin tienoille, edellyttäen tietysti että mies ehtii elementit tehdä siihen mennessä ;) Kun nyt saisi nämä perustushommat pakettiin niin pääsisi seinien kimppuun. Mulle ehkä onkin sitten "lomailua" tiedossa kun mies on illat tehtaalla elementtien parissa, ellei allekirjoittaneelle sitten jätetä kaikenlaista pikkuhommaa tontille joista suoriudun yksikseni, nähtäväksi jää :D

Viikon päästä on jo juhannuskin, luvassa on rentoutumista ja hetkellistä rakennuspölyjen karistamista, kun lähdemme juhannuksen viettoon mökille Mikkeliin. Sitä ennen kuitenkin vielä viikko tehokasta raksailua!

Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti