sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Takka

Terveiset täältä paperiviidakosta! Rakennuslupahakemuksen kanssa tässä edelleen pyöritään, mutta hiljalleen alkaa kaikki olemaan kunnossa. Tällä viikolla on mm. saatu energiaselvitys, tiekuntaan on liitytty ja naapureita kuultu. Odotan todella sitä hetkeä kun hakemus on sisällä, ja tietysti vielä enemmän sitä kun se lupa sieltä heltiää - toivottavasti ilman mitään mutkia matkassa.

Mutta sitten sunnuntain kunniaksi sisustusta taas, ja tällä kertaa takkapohdintaa.

Tulisijaakin olen toki ehtinyt miettimään, varsinkin näillä paukkupakkasilla sitä toivoo että voisi jo takan lämmössä kotona oleskella. NunnaUuni, Tulikivi ja Uunisepät olivat ne tutut vaihtoehdot ja niiden pohjalta mietinnät käynnistyikin. Kriteereissä oli saatavuus leivinuunilla ja vaalea väri. Muodoltaan simppeli ilman ylimääräisiä krumeluureja.



Tässä vaiheessa loppusuoralla ovat suosikkini, joita olin ihastellut jo ennen rakennushaaveiden alkamista. Uuniseppien Alppi ja Riekko. Vahvasti kyllä uskon että jompi kumpi löytää tiensä meidän olohuoneeseen. Näistä itseasiassa kysyttiinkin jo tarjouksia Vantaan raksamessuilla.


Vähän aikaa sitten bongasin netistä tuon Linnatulen takkamalliston, joka olikin itselleni ihan vieras. Siellä Iso-Juhana ja Anna miellyttivät kyllä, ja niihin oli saatavilla myös tuo leivinuuniversio. Aika saman tyyppisiä kuin nuo Uuniseppien suosikkini. Mutta kuten jo sanoinkin, luulen että meidän finalistit löytyvät Uunisepiltä. 

kuva
Ensi viikonloppuna olisikin vuorossa taas messuilua, tällä kertaa suuntana Lahti, jossa järjestetään Raksa - rakentamisen ja remontoinnin suurtapahtuma. Lauantaina suunnataan siis sinne. 

2 kommenttia:

  1. Me ollaan tässä remppaa odotellessa myös ajateltu, että olisi todella kiva saada oma takka vaikka olohuoneeseen. Olisi niin siistiä vaan katsella tulta ja antaa sen tuoda tunnelmaa takkaluukun läpi. Todella hienon näköiset vaihtoehdot nuo, meille sopisi hyvin tuo valkoinen vaihtoehto.

    VastaaPoista
  2. Samaa itsekin silloin toivoin, että pakkasilla takan lämmössä voisi oleskella. Onneksi saimme takan viime talvena. Valitsimme takan missä on iso takkaluukku, koska sitä on välillä kiva katsella.

    VastaaPoista