perjantai 5. tammikuuta 2018

Tontti

Rakentamispäätöstä puolsi se tosiasia, että tontti löytyisi helposti ns. omasta takaa. Olen itse maalta kotoisin ja sitä rauhaa myös kaipaan. 10 vuotta sitten muuttaessani omilleni vannoin, että "ikinä en enään maalle muuta". Niinpä. Niin sitä mieli muuttuu ajan saatossa ;)

Viime keväänä sitten rupesimme kartoittamaan sopivaa tontin paikkaa minun kotopuolestani. Potentiaalisia vaihtoehtoja oli kolme, mutta valinta kävi helposti. Helppo, nätti paikka ja tasamaatontti.

Huhtikuussa 2017
Noin 3700m2 tonttimme on lohkottu siis isäni maista. Sopivan paikan löydyttyä mittailimme paikan, piirsimme maastokarttaan alustavat rajat ja kesäkuussa hoidimme pankissa itse tonttikaupan. Lainhuudon jälkeen maanmittauslaitoksella käynnistyi lohkomisprosessi ja syyskuussa tontilla pidettiin lohkomiskokous. Maanmittausinsinöörin kanssa suoritettiin tarkat mittaukset ja lyötiin rajapyykit maahan.

Joulukuussa 2017
Kuukauden valitusajan päätyttyä saimme kotiin viralliset paperit ja niin meistä tuli kiinteistön omistajia. Aika hyvä fiilis, ja se oli ensimmäinen konkreettinen asia kohti omaa taloa. Siinä se nyt on, meidän paikkamme.


Uutenavuotena ammuimme pari pientä rakettia tontilla. Lähtölaukaus vuodelle 2018 ja sen myötä tulevalle rakennusprojektille!


1 kommentti:

  1. Sanoin joskus itse myös saman, etten ikinä muuta maalle. Kaikki mittaukset tehty ja nyt rakennetaan taloa. Olen niin innoissani, etten malta odottaa kun talomme on valmis.

    VastaaPoista