maanantai 6. elokuuta 2018

Talo pystyssä

Täällä taas pitkästä aikaa! Johan on vierähtänyt edellis postauksesta pitkä tovi, meillä on näköjään sokkelin muuraushommatkin olleet vielä silloin menossa. Paljon on siis välissä tapahtunut. Kiireisiä viikkoja on takana ettei ole malttanut koneen ääreen istahtaa, ja toisekseen täytyy sanoa, että kyllä noi perustushommat yms. kaikki mitä ennen pystytystä piti tehdä, olivat ihan tosi tylsiä. Alkuun tottakai oli intoa ja kaikki tekeminen oli ihan mukavaa puuhaa, mutta perustusten loppupuolella alkoi todella tympiä. Illat pitkät tehtiin ja mitään näkyvää ei saatu aikaan :D Ei huvittanut edes kuvailla kun tuntui että joka kuvassa oli vaan aina se yksi ja sama hiekkalaatikko.


Mutta eipä muistella enää vanhoja vaan tärkein juttu tietenkin on se, että talomme on nyt pystyssä! Pystytys sujui kuin oppikirjan mukaan ja elementit istuivat paikoilleen. Lattiavalu tehtiin noin viikko ennen pystytystä joten lattiakin on tehty. Sen kanssa oli vähän jännät paikat, kun koron kanssa oli hieman ongelmia. Meille oli alkujaankin piirretty vain 8cm laatta, mutta ensikertalaisina emme sen koommin olleet kiinnittäneet siihen huomiota. Tuohan on siis ihan minimi lattialämmityksen päälle. Sisätäyttö oli ehkä aavistuksen reilusti tehty, siihen päälle kaikki mitä lattian alle tuli, niin lopputulos oli se että liian korkealla oltiin sokkelin reunaan nähden.
Siitäkin selvittiin lopulta, mutta aina parempi olisi jos olisi saanut paksumman laatan tehtyä, osassa kohdin lattialämmitysputket jäivät vähän enemmän pintaan.



Nyt katse kuitenkin taas eteenpäin ja seuraavana vuorossa olisi kuistin teko, aluskatteen lyöminen ja erinäisiä pikkuhommia. Vähän stressaa kun katto ei vielä ole päällä!


Kyllä nyt taas raksailuinto sai uutta potkua, kun vihdoin sitä  näkyvää tulosta syntyi :)

1 kommentti:

  1. Aina on mielenkiintoista nähdä, kun talo rakennetaan elementeistä. Tutulla myös on elementtitalo. Kertoivat, että uusintasaumaus ilmeisesti täytyy tehdä. Kuinkahan usein se on tarpeellinen?

    VastaaPoista