torstai 30. elokuuta 2018

Kuvia ja kuulumisia

Pystytyksestä on vierähtänyt pian jo kuukauden päivät. Olisi taas korkea aika katsastaa mitä raksalla on tapahtunut kuluneen kuukauden aikana.

Olimme ehkä hieman myöhässä katto-asioiden kanssa, tarkoitus oli tietysti saada katto mahdollisimman pian päälle, mutta jotenkin tilauksen tekeminen hieman jäi ja olimmekin säiden armoilla jonkin aikaa. Lisäksi kuisti oli tekemättä joka esti aluskatteen laiton. Heti talon noustua laitoimme pressut katolle suojaksi, mutta tietysti heti silloin alkoi tuuliset ja sateiset viikot eikä viritelmämme oikein meinanneet pitää. Oli ihan mielettömän tuulisia päiviä eikä ollut kerran tai edes kaksi kun tuuli oli riepotellut pressut puoliksi irti. Siellä niitä sitten myrskyn kourissa paikkailtiin ja aseteltiin takas paikoilleen, ja tuntui että aina joku paikka oli huonosti. Silloin kyllä stressasi että kuinka tässä vielä käy! Onneksi aluskate saatiin vihdoin lyötyä ja vähän helpotti, ja viime viikonloppuna saimme sitten pellit katolle. Kattovalintamme oli muuten Metehe Rivikatto lukkosaumalla. Väriksi otimme tumman harmaan, joka itseasiassa näyttää katolla yllättävänkin vaalealta. Olisin tykännyt ehkä että olisi saanut olla tummempi, mutta tällä nyt mennään.
Kuistikin on siis saatu tehtyä ja se toi heti ilmettä etupuolelle. Olemme myös siivoilleet pihaa ja yksi jätelavallinen roskaa ja romua lähti tällä viikolla kaatopaikalle.
Tällä viikolla olemme keskittyneet vaihteeksi autokatokseen. Tasoiteltiin sokkeli ja patolevyjen reunalistatkin olivat vielä lyömättä. Ensi viikolla tullaan tekemään katoksen täyttöjä, ja ihan tässä lähiaikoina olisi sitten miehen tarkoitus tehdä elementit jotta saadaan sekin pystyyn.
Kuvissa katon väri näyttää itseasiassa ihan hyvältä, vaikka luonnossa se tuntuukin hieman vaalealta! Lisäksi se on aavistuksen sinertävään taittava harmaa, joten siitä pieni miinus.

Kovaa vauhtia siis ollaan menossa kohti sisähommia! En muista olenko jo maininnut, mutta hämmentävää kuinka pieneltä talo näyttää sisältä. Ei voi käsittää että asuinneliöitä siellä on kuitenkin se reilut 140. Tuntuu ihan siltä että kuinka ne huoneet tänne mahtuu ja mahtavatko ne ollakin ihan liian pieniä :D Mutta tämä kai on ihan yleistä, mitä olen lukenut ja kuullut. Että väliseinien noustua tilat tuntuvatkin ihan erilaiselta. Sitä odotellessa siis!

Olen jopa alkanut vähän innostua sisäpintojen ja sisustuksen suunnittelusta! Monillahan on heti alusta pitäen selkeät visiot ja suunnitelmat sisätiloista. Itse olen siinä mielessä vähän myöhäisherännäinen, sillä en ole tähän mennessä uhrannut juuri yhtään aikaani sisustuksen suunnitteluun. Toki mielessäni on ollut jo pitkään juttuja joita haluan ja mitä en missään nimessä halua, mutta mitään tarkempaa en ole pohtinut. En jotenkin osaa mieltää tiloja päässäni, ennenkuin näen konkreettisesti juuri esim. huoneet. Uskon kaiken selkiytyvän sitä mukaan kuin tarvis. Yksi asia on kuitenkin mainittava! En tiedä mistä se tuli, mutta kuin salama kirkkaalta taivaalta, iski päähäni pinttymä hieman retrohenkisistä kukkatapeteista. Vaikka tapettiasiat eivät ole ajankohtaisia ollenkaan, aloin selailemaan netistä tarjontaa. Mietin, että kirjastohuoneesta voisi tehdä vähän sellaisen vanhanajan kammari henkisen, johon kukkatapetti kävisi, ainakin yhdelle seinälle. Nyt olen kyllä niin hullaantunut näihin, että ehkä kukkia tulee löytymään muualtakin, jää nähtäväksi!

Tän hetken lempparit: Bårastapeter Flora (vasemmalla) ja Sandbergin Kvitten.

Vähän risteiltiin sivuraiteille itse aiheesta mutta tulipahan päiviteltyä kuulumiset. Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

1 kommentti:

  1. Hyvältä näyttää. On varmasti hieno tunne, kun talo valmistuu ja näkee sen edistyksen. Meilläkin rakennetaan. Nyt täytyisi vielä saada henkilönostimen korjaus, sitten päästään sen jälkeen rakentamaan paremmin kattoa. Meiltä sellainen löytyykin jo ja se on ollut hyvä apu.

    VastaaPoista